Opći uvjeti kupovine

Jednostrani raskid ugovora
Kupac može otkazati ugovor ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) radnih dana. Rok otkazivanja ugovora počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti trgovca o otkazivanju ugovora pisanim putem. To može učiniti online ili slanjem poštom koristeći obrazac propisan Pravilnikom o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljnu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija. Ugovor se smatra otkazanim kada trgovac primi pisanu obavijest. U slučaju otkazivanja ugovora kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu u roku od 7 dana od otkazivanja ugovora.

Proizvod(i) koje vraćate moraju biti kompletni, u originalnoj i neoštećenoj ambalaži sa svim pripadajućim neoštećenim dijelovima, priborom i dokumentacijom. Korišteni proizvodi ne mogu se vratiti. Pravo na otkaz ugovora kupac ima sukladno Zakonu o zaštiti potrošača po odsjeku IV, članak 72 koji govori o općim odredbama za ugovore sklopljene na daljinu.

• svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovom članku Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od četrnaest dana,

• u slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed

• ako je jednom narudžbom potrošač naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok iz stavaka 1.ovog članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe

Trgovac se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva u roku od četrnaest (14) radnih dana po primitku pismene obavijesti o raskidu ugovora. Isključenje prava na otkaz ugovora Potrošač nema pravo na raskid na temelju članka 79. Zakona o zaštiti potrošača ako je riječ o ugovoru: o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani prekid ugovora,

• prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju,

• prodaji audio ili videozapisa, te računalnih programa koje je potrošač otpakirao,

• prodaji knjiga i drugih publikacija.

 

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay

 

Opći uvjeti online kupovine

Kupac proizvoda je svaka fizička ili pravna osoba koja kupuje proizvode Danoka internetske trgovine na način kako je to uređeno ovim Općim uvjetima poslovanja, a koji čine sastavni dio svakog kupoprodajnog ugovora zaključenog između Danoka d.o.o. (OIB: 24281374879) i Kupca.

Ovi Opći uvjeti dostupni su Kupcima u svako doba i iste je moguće spremiti, ponovno koristiti i reproducirati.

Ovim općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Danoka d.o.o., a u odnosu na uvjete i način kupnje proizvoda, naplate, uvjete i načine plaćanja/autorizacije, zaštiti podataka i privatnosti, dostavi i isporuci, ograničenja odgovornosti, reklamacije, naknada za ponovno naručivanje, nove korisnike i druga pitanja vezana uz Danoka internetsku trgovinu.

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Danoka d.o.o. zaključen je u trenutku uplate Kupca.
Kupnjom proizvoda putem Internetske trgovine smatra se da je korisnik pročitao, primio na znanje sve navedene obavijesti i slijedom toga prihvatio Opće uvjete kao sastavni dio kupoprodajnog ugovora.

Kupac fizička osoba može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Danoka d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

Kupci su dužni dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca, a suprotno postupanje ovlašćuje Danoku d.o.o. da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi internetska trgovina.

Danoka d.o.o. je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz internetsku trgovinu kao i sav ostali sadržaj zbog čega su Kupci dužni prije svake kupovine pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Danoku d.o.o. bilo kakve odgovornosti

Danoka d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup internetskoj trgovini i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja internetske trgovine ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovorna Danoka d.o.o.. Također, Danoka d.o.o. je oslobođena svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje internetske trgovine.

KUPNJA
Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija “moja košarica” i popunjavanjem obrasca za naplatu i dostavu. Naručene proizvode možete platiti kreditnom/debitnom karticom, uplatom na račun prema ponudi ili prilikom preuzimanja pošiljke. Vašu kreditnu/debitnu karticu teretimo na dan narudžbe, a naručeni proizvod isporučujemo u najkraćem mogućem roku. Svaka narudžba kreditnom/debitnom karticom podliježe prethodnoj autorizaciji. U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, bit ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku te ćemo u dogovoru s Vama pronaći optimalno rješenje. Svi artikli koje ste odlučili kupiti nalaze se na stranici pod imenom “moja košarica”.

NAPLATA / AUTORIZACIJA
Naručene proizvode kupac će platiti kreditnom/debitnom karticom, virmanski ili uplatnicom, prema ponudi ili prilikom preuzimanja. Naplata se vrši u službenoj valuti (euro). Ukoliko trebate R1 račun potrebno je upisati vaš OIB, te naziv tvrtke ili obrta u formular. Internetsko plaćanje moguće je izvršiti putem sljedećih kreditnih/debitnih kartica.

Cijene su izražene u eurima. Porez na dodanu vrijednost je uračunat u cijenu. Ponuda vrijedi do isteka zaliha. Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške.

NAKNADA ZA PONOVNO NARUČIVANJE
Ako zaprimimo Vaš povrat robe i zaključimo da je trošak ponovne narudžbe opravdan, kontaktirat ćemo Vas putem elektroničke pošte i/ili telefona prije nego ponudimo zamjenu. Ukoliko je povrat vraćene robe neopravdan, bit ćemo primorani naplatiti troškove ponovnog slanja. Napominjemo da vraćena roba mora biti originalno zapakirana.

 

Korisnički sadržaj

Sav sadržaj bloga odnosno podaci sadržani u njemu su javni i vidljivi svim posjetiteljima Danoka d.o.o. internetske trgovine. Danoka d.o.o. ne odgovara za izneseni sadržaj te se ne može smatrati da isti predstavlja stajalište Danoka d.o.o. nego isključivo trećih osoba. Ukoliko postavljeni sadržaj bude prijavljen da sadrži osobne podatke treće strane ili krši pravila ponašanja, isti će biti uklonjen.

Pravila ponašanja

Nije dozvoljeno:

1. kršiti privatnost drugih osoba, npr. objavljivati tuđe e-mail adrese, brojeve telefona, objavljivati imena i prezimena ili druge privatne podatke diskutanata i trećih lica, osim općepoznatih podataka o javnim osobama;
2. postavljati viruse ili druge oblike zloćudnog koda ili obavljati bilo koju drugu radnju koja može onemogućiti normalan rad web portala;
3. koristiti vlastiti profil za komercijalnu dobit (kao npr. prodavati svoje komunikacijske kanale na web portalu oglašivačima);
4. Svaki korisnik koji primijeti sadržaj na web portalu koji bi na bilo koji način bio upitan, zamoljen je da Danoka d.o.o. što prije obavijesti o tome putem e-mail poruke na adresu koja je namijenjena za prijavu nepodobnog sadržaja (julius.meinl.caps@gmail.com).
5. Danoka d.o.o. internetska trgovina može sadržavati linkove na druge web stranice ili datoteke. Nad tim stranicama ili datotekama Danoka d.o.o. nema nikakvu kontrolu, te ne može garantirati da one neće biti problematičnog sadržaja. Međutim, svaki link na takav sadržaj će biti uklonjen nakon prijave, ako se ustanovi da nije u skladu s pravilima korištenja i/ili pozitivnim propisima Republike Hrvatske.
6. Promicanje bilo kakvih aktivnosti koje mogu ugroziti sigurnosne probleme ili nanijeti štetu drugim kupcima/korisnicima Danoka d.o.o. internetske trgovine, na način da se ošteti i naruši privatnost njihovih računala, bit će najoštrije kažnjena, sukladno Zakon.
7. Danoka d.o.o. zadržava neograničeno pravo uklanjanja sadržaja sa Danoka d.o.o. internetske trgovine.

OSTALI UVJETI

Uvjeti prodaje se mogu promijeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene narudžbe ćemo isporučiti po uvjetima važećim u trenutku potvrđivanja narudžbe. Danoka d.o.o. zadržava pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

DOSTAVA / ISPORUKA

Isporuka je moguća GLS dostavnom službom ili osobnim preuzimanjem na adresi sjedišta tvrtke. Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u objekt. Ako se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi proizvode do kata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu. Dostava se obavlja na području cijele Hrvatske.
Dostava se vrši putem GLS dostavne službe, unutar 1-2 radnih dana, na području Republike Hrvatske, za otoke i dubrovačko područje maksimalno do 3 radnih dana, prema rasporedu dostave. Osim za proizvode u čijoj je specifikaciji drugačije navedeno i/ili za koje je kupac posebno obaviješten o roku isporuke.
Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu isporučio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Sva druga eventualna oštećenja i nepravilnosti potrebno je javiti odmah nakon preuzimanja prije same upotrebe na mail adresu i julius.meinl.caps@gmail.com. Roba je osigurana od gubitka i oštećenja u dostavi. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako kupac, nakon što je roba poslana, u očekivanom vremenu ne primi robu ili obavijest o isporuci, ima pravo o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzelo traženje pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera, koje je isti vratio trgovcu bez isporuke kupcu i sl.) Danoka d.o.o. ne preuzima odgovornost na „prvi rizik“ i obvezuje se poslati zamjenski proizvod u najkraćem roku.
Organiziranje dostave započinje primitkom uplate na račun Danoka d.o.o., uspješnom autorizacijom kreditne kartice ili potvrđenom webshop narudžbom s odabirom plaćanja pouzećem

NAPOMENA: Neradni dani ne računaju se u rok dostave.

Cijena dostave

Cijena dostave za područje Republike Hrvatske iznosi 4.20 eura (31.64 kuna) za narudžbe ispod 40 eura (301.38 kuna). Dostava za narudžbe iznad navedenog iznosa je besplatna.

NAPOMENA: Danoka d.o.o. zadržava pravo promjene navedenih cijena bez prethodne najave.