Kupac proizvoda je svaka fizička ili pravna osoba koja kupuje proizvode Danoka internetske trgovine na način kako je to uređeno ovim Općim uvjetima poslovanja, a koji čine sastavni dio svakog kupoprodajnog ugovora zaključenog između Danoka d.o.o. (OIB: 24281374879) i Kupca.

Ovi Opći uvjeti dostupni su Kupcima u svako doba i iste je moguće spremiti, ponovno koristiti i reproducirati.

Ovim općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Danoka d.o.o., a u odnosu na uvjete i način kupnje proizvoda, naplate, uvjete i načine plaćanja/autorizacije, zaštiti podataka i privatnosti, dostavi i isporuci, ograničenja odgovornosti, reklamacije, naknada za ponovno naručivanje, nove korisnike i druga pitanja vezana uz Danoka internetsku trgovinu.

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Danoka d.o.o. zaključen je u trenutku uplate Kupca.

Kupnjom proizvoda putem Internetske trgovine smatra se da je korisnik pročitao, primio na znanje sve navedene obavijesti i slijedom toga prihvatio Opće uvjete kao sastavni dio kupoprodajnog ugovora.


Kupac fizička osoba može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Danoka d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

Kupci su dužni dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca, a suprotno postupanje ovlašćuje Danoku d.o.o. da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi internetska trgovina.

Danoka d.o.o. je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz internetsku trgovinu kao i sav ostali sadržaj zbog čega su Kupci dužni prije svake kupovine pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Danoku d.o.o. bilo kakve odgovornosti


Danoka d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup internetskoj trgovini i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja internetske trgovine ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovorna Danoka d.o.o.. Također, Danoka d.o.o. je oslobođena svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje internetske trgovine.

KUPNJA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija “moja košarica” i popunjavanjem obrasca za naplatu i dostavu. Naručene proizvode možete platiti kreditnom/debitnom karticom, uplatom na račun prema ponudi ili prilikom preuzimanja pošiljke. Vašu kreditnu/debitnu karticu teretimo na dan narudžbe, a naručeni proizvod isporučujemo u najkraćem mogućem roku. Svaka narudžba kreditnom/debitnom karticom podliježe prethodnoj autorizaciji. U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, bit ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku te ćemo u dogovoru s Vama pronaći optimalno rješenje. Svi artikli koje ste odlučili kupiti nalaze se na stranici pod imenom “moja košarica”.

NAPLATA / AUTORIZACIJA

Naručene proizvode kupac će platiti kreditnom/debitnom karticom, virmanski ili uplatnicom, prema ponudi ili prilikom preuzimanja. Naplata se vrši u službenoj valuti (euro). Ukoliko trebate R1 račun potrebno je upisati vaš OIB, te naziv tvrtke ili obrta u formular. Internetsko plaćanje moguće je izvršiti putem sljedećih kreditnih/debitnih kartica.


Cijene su izražene u eurima. Porez na dodanu vrijednost je uračunat u cijenu. Ponuda vrijedi do isteka zaliha. Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške.

NAKNADA ZA PONOVNO NARUČIVANJE

Ako zaprimimo Vaš povrat robe i zaključimo da je trošak ponovne narudžbe opravdan, kontaktirat ćemo Vas putem elektroničke pošte i/ili telefona prije nego ponudimo zamjenu. Ukoliko je povrat vraćene robe neopravdan, bit ćemo primorani naplatiti troškove ponovnog slanja. Napominjemo da vraćena roba mora biti originalno zapakirana.


Korisnički sadržaj
Sav sadržaj bloga odnosno podaci sadržani u njemu su javni i vidljivi svim posjetiteljima Danoka d.o.o. internetske trgovine. Danoka d.o.o. ne odgovara za izneseni sadržaj te se ne može smatrati da isti predstavlja stajalište Danoka d.o.o. nego isključivo trećih osoba. Ukoliko postavljeni sadržaj bude prijavljen da sadrži osobne podatke treće strane ili krši pravila ponašanja, isti će biti uklonjen.

Pravila ponašanja

Nije dozvoljeno:

1. kršiti privatnost drugih osoba, npr. objavljivati tuđe e-mail adrese, brojeve telefona, objavljivati imena i prezimena ili druge privatne podatke diskutanata i trećih lica, osim općepoznatih podataka o javnim osobama;
2. postavljati viruse ili druge oblike zloćudnog koda ili obavljati bilo koju drugu radnju koja može onemogućiti normalan rad web portala;
3. koristiti vlastiti profil za komercijalnu dobit (kao npr. prodavati svoje komunikacijske kanale na web portalu oglašivačima);
4. Svaki korisnik koji primijeti sadržaj na web portalu koji bi na bilo koji način bio upitan, zamoljen je da Danoka d.o.o. što prije obavijesti o tome putem e-mail poruke na adresu koja je namijenjena za prijavu nepodobnog sadržaja (julius.meinl.caps@gmail.com).
5. Danoka d.o.o. internetska trgovina može sadržavati linkove na druge web stranice ili datoteke. Nad tim stranicama ili datotekama Danoka d.o.o. nema nikakvu kontrolu, te ne može garantirati da one neće biti problematičnog sadržaja. Međutim, svaki link na takav sadržaj će biti uklonjen nakon prijave, ako se ustanovi da nije u skladu s pravilima korištenja i/ili pozitivnim propisima Republike Hrvatske.
6. Promicanje bilo kakvih aktivnosti koje mogu ugroziti sigurnosne probleme ili nanijeti štetu drugim kupcima/korisnicima Danoka d.o.o. internetske trgovine, na način da se ošteti i naruši privatnost njihovih računala, bit će najoštrije kažnjena, sukladno Zakon.
7. Danoka d.o.o. zadržava neograničeno pravo uklanjanja sadržaja sa Danoka d.o.o. internetske trgovine.

OSTALI UVJETI

Uvjeti prodaje se mogu promijeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene narudžbe ćemo isporučiti po uvjetima važećim u trenutku potvrđivanja narudžbe. Danoka d.o.o. zadržava pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

Dostava

DOSTAVA / ISPORUKA

Isporuka je moguća GLS dostavnom službom ili osobnim preuzimanjem na adresi sjedišta tvrtke. Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u objekt. Ako se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obvezan nositi proizvode do kata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu. Dostava se obavlja na području cijele Hrvatske.

Dostava se vrši putem GLS dostavne službe, unutar 1-2 radnih dana, na području Republike Hrvatske, za otoke i dubrovačko područje maksimalno do 3 radnih dana, prema rasporedu dostave. Osim za proizvode u čijoj je specifikaciji drugačije navedeno i/ili za koje je kupac posebno obaviješten o roku isporuke.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu isporučio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Sva druga eventualna oštećenja i nepravilnosti potrebno je javiti odmah nakon preuzimanja prije same upotrebe na mail adresu i julius.meinl.caps@gmail.com. Roba je osigurana od gubitka i oštećenja u dostavi. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako kupac, nakon što je roba poslana, u očekivanom vremenu ne primi robu ili obavijest o isporuci, ima pravo o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzelo traženje pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera, koje je isti vratio trgovcu bez isporuke kupcu i sl.) Danoka d.o.o. ne preuzima odgovornost na „prvi rizik“ i obvezuje se poslati zamjenski proizvod u najkraćem roku.

Organiziranje dostave započinje primitkom uplate na račun Danoka d.o.o., uspješnom autorizacijom kreditne kartice ili potvrđenom webshop narudžbom s odabirom plaćanja pouzećem

NAPOMENA: Neradni dani ne računaju se u rok dostave.

Cijena dostave

Cijena dostave za područje Republike Hrvatske iznosi 4.20 eura (31.64 kuna) za narudžbe ispod 40 eura (301.38 kuna). Dostava za narudžbe iznad navedenog iznosa je besplatna.

NAPOMENA: Danoka d.o.o. zadržava pravo promjene navedenih cijena bez prethodne najave.

Pratite nas